Prima   -  Presa   -  Noutăți - ANUNT – Invitație la dezbateri publice privind "Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud"

ANUNT – Invitație la dezbateri publice privind "Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud"

   
21.07.2016   836 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor vă informează despre inițierea procedurii de informare a publicului privind evaluarea impactului asupra mediului pentru activitatea planificată “Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud”. Această activitate este realizată de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei prin intermediul proiectului ”Modernizarea Serviciilor Publice Locale”.

Zona de management a deșeurilor 3, din RDS cuprinde raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Vulcănești și Ceadîr - Lunga. Activitatea planificată include colectarea deșeurilor municipale de la toți cetățenii din zona de MDS nr.3 , construcția unui depozit regional de deșeuri, o stație de sortare a deșeurilor reciclabile, o stație de compostare a deșeurilor verzi la Cahul, construcția  unei stații de sortare a deșeurilor reciclabile, a unei stații de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor la Taraclia, o stație de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor la Cania, în raionul Cantemir.

Etapa actuală include examinarea și discutarea cu publicul a documentației Evaluării Impactului asupra Mediului,  care este plasată pe pagina web a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor http://www.mdrc.gov.md/libview.php?l=ro&idc=25&id=3076&t=/Dezvoltare-regionala/Rapoarte-si-studii/Sistemul-de-Management-Integrat-al-Deseurilor-in-Zona-de-Management-a-Deseurilor-nr-3-din-Regiunea-de-Dezvoltare-Sud,pe pagina web a Agenției de Dezvoltare Regională Sud  http://www.adrsud.md/public/files/II_Evaluarea_impactului_asupra_mediului_in_Zona_3_de_Management_al_Deeurilor_din_Regiunea_de_Dezvoltare_Sud.pdf și pe pagina web a proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale http://www.serviciilocale.md/pageview.php?l=ro&idc=35&id=1131&t=/Planificare-si-programare-regionala/Evaluarea-impactului-asupra-mediului/).

Rezumatul non-tehnic al acestei documentații este amplasat pe panourile informative ale primăriilor or. Cahul, or. Taraclia și comunei Cania, rl Cantemir, și or. Ceadîr-Lunga.

Dezbaterile publice pe marginea acestei documentații vor fi organizate conform graficului următor:

s. Cania, rl Cantemir – 28 iulie 2016, ora 10.00, casa de cultură.

or.Cahul – 03 august 2016, ora 11.00, sala de ședință a primăriei,

or.Taraclia – 04 august 2016, ora 10.00, casa de cultură.

Propunerile sau sugestiile la acest document urmează a fi înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și în copie Ministerului Mediului pînă la data de 05 august 2016/ Persoana de contact din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este Victor Caun, șef Serviciul Management Proiecte din cadrul Direcției Relații cu Instituțiilor de Dezvoltare Regională e-mail: victor.caun@mdrc.gov.md, tel. 022 204-590 sau 069194486.

Vedeți mai jos Rezumatul non-tehnic privind crearea sistemului de management Integrat al Deșeurilor pentru Zona de Management a Deșeurilor 3 din Regiunea de Dezvoltare Sud în limbile română și rusă.

2016_07_12_rezumat_EIM_RDS_FINAL__RO.pdf

2016_07_12_rezumat_EIM_RDS_FINAL_RU.docx