Prima   -  Presa   -  Noutăți - Moldova învață din experiența Poloniei în materie de dezvoltare regională și cooperare transfrontalieră

Moldova învață din experiența Poloniei în materie de dezvoltare regională și cooperare transfrontalieră

   
04.07.2016   766 Accesări  

Un grup de funcționari publici ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  au efectuat, în perioada 27 iunie - 1 iulie 2016 o vizită de studiu în Republica Polonă. 

Scopul vizitei a fost de a studia legislația polonă cu referire la dezvoltarea regională și cooperarea transfrontalieră, precum și experiența acumulată în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Polonia-Slovacia.

Astfel, reprezentanții delegației au participat la ateliere de lucru dedicate scrierii și implementării proiectelor transfrontaliere, au studiat Programul de Cooperare transfrontalieră Interreg V-A Polonia-Slovacia, precum și au purtat discuții cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională al regiunii Malopolska, a Departamentului de Dezvoltare Rurală al oficiului Mareșalului și a Centrului Civic.

În cadrul vizitei, delegația moldovenească a vizitat proiectele transfrontaliere implementate de Muzeul Regional din Nowy Sacz, Polonia, în colaborare cu Castelul și Muzeul din Stara Lubovna din Slovacia și a discutat despre problemele implementării proiectelor transfrontaliere cu reprezentanții autorităților locale acestor regiuni.

În vizita de studiu au participat și reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională, precum și reprezentanți ai proiectului "Dunărea Unește", implementat cu suportul Agenției de Dezvoltare Austriece.

Vizita de studiu a fost organizată în parteneriat cu Fundația „Dobra Wola" din Polonia cu suportul financiar al Programului Asistența Poloniei pentru dezvoltare Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone și Programului Study Tours to Poland al Fundației de Libertate Polono-Americane.