Prima   -  Presa   -  Noutăți - Alături de alte țări, Republica Moldova va sărbători, la Cahul și Giurgiulești, Ziua Dunării

Alături de alte țări, Republica Moldova va sărbători, la Cahul și Giurgiulești, Ziua Dunării

   
27.06.2016   1166 Accesări  

Miercuri, 29 iunie 2016, cele 14 țări din bazinul Dunării vor sărbători "Ziua Dunării", unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa. Evenimentul este internațional, dar organizat la nivel național și regional de autoritățile locale, ONG-uri, etc.

În acest context, în Republica Moldova celebrarea Zilei Dunări va avea loc în orașul Cahul și în Comuna Giurgiulești în cadrul conferinței anuale "Ziua Dunării 2016". Conferința are drept scop  prezentarea ultimelor evoluții în realizarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova și analiza oportunităților oferite în cadrul Programului de Cooperare Transnațională Dunărea.

În cadrul evenimentului vor avea loc și activități în aer liber, lângă fluviul Dunărea, precum și o expoziție de proiecte finanțate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră pentru Europa de Sud-Est în Republica Moldova în perioada 2007-2013.

La eveniment va participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, oficiali ai instituțiilor publice centrale și locale, reprezentanți ai ONG-urilor și cetățeni din Cahul și Giurgiulești.

Ceremonia oficială va avea loc cu începere de la ora 10.30 în orașul Cahul.