Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reuniunea de la Bratislava, Slovacia, eveniment de promovare a proiectelor dunărene ”Danube Financing Dialogue"

Reuniunea de la Bratislava, Slovacia, eveniment de promovare a proiectelor dunărene ”Danube Financing Dialogue"

   
27.05.2016   1109 Accesări  

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării regionale și construcțiilor, coordonator al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova, a efectuat în perioada 23-24 mai 2016, o vizită de lucru în Bratislava, Slovacia. În acest context, a avut loc cea de-a cincea reuniune pentru dialog financiar și de promovare a proiectelor dunărene „Danube Financing Dialogue" și o ședință comună ce a reunit coordonatorii naționali si coordonatorii ariilor prioritare din România, Slovacia, Bulgaria, Austria, Germania, Ucraina și alte țări participante in cadrul SUERD.

Delegația Republicii Moldova a fost formată din 8 persoane, inclusiv directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, managerul proiectului "Dunărea Unește", Marian Căpraru dar și reprezentanți ai ONG-urilor, Ministerului Muncii și Ministerul Educației.  

Subiectele discutate la reuniunea de la Bratislava au vizat oportunitățile financiare oferite de instituțiile și agențiile de finanțare internaționale, revizuirea obiectivelor si a planului de acțiuni SUERD. Totodată, au fost menționate și perspectivele de promovare a proiectelor publice și private din regiunea Dunării si diverse programe finanțate de Comisia Europeana. Delegația țării noastre a avut întrevederi cu experți din mai multe țări pe domeniile vizate, astfel aceștia au putut să efectueze un schimb pertinent de opinii. 

Viceministrul Anatol Usatîi a ținut să menționeze că "Acest eveniment a constituit o platformă de informare, comunicare și promovare a proiectelor, inclusiv au fost evocate necesitățile financiare și soluțiile oferite. De asemenea, au fost revizuite prioritățile SUERD și discutate problemele legate de finanțarea proiectelor promițătoare în regiune".

Menționăm că vizita delegației a fost organizată în cadrul Proiectului "Dunărea Unește", implementat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.