Prima   -  Presa   -  Noutăți - Republica Moldova și Austria își propun să intensifice cooperarea bilaterală

Republica Moldova și Austria își propun să intensifice cooperarea bilaterală

   
05.04.2016   1046 Accesări  

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, și  Martin Ledolter, Director General al Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA) au discutat recent despre oportunitățile extinderii colaborării bilaterale și realizării proiectelor comune. Discuțiile au avut loc la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), în cadrul unei întrevederi oficiale a ministrului cu reprezentanții Ministerului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria.

La întrevedere, Martin Ledolter a fost însoțit de Peter Launsky-Tieffenthal, directorul general pentru Politici de Dezvoltare și Cooperare al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria și Gerhard Schaumberger, directorul ADA în Republica Moldova.

Subiect de discuție a constituit și riscul exodului de constructori, oficialii menționând, astfel, importanța instruirii și dezvoltării capacităților specialiștilor în construcții, din țara noastră. În acest context, cu suportul ADA, Centrul de excelență în construcții organizează cursuri de formare și recalificare a specialiștilor în construcții, o atenție deosebită acordând schimbului de experiență și bune practici în domeniu.

"Îmi exprim convingerea că vom continua cooperarea cu Austria, prin intermediul oficiului ADA la Chișinău, iar în curând și cu Ambasada Austriei.  Principalele direcții de colaborare țin de domeniul asigurării cu apă potabilă și a schimbu

lui de experiență în vederea dezvoltării capacităților. Aceste domenii prioritare se regăsesc în Strategia de Cooperare a Austriei cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020", a subliniat Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. De asemenea, ministrul și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de Guvernul Austriei și a menționat importanța intensificării cooperării moldo-austriece.

La rândul său, Martin Ledolter, directorul general al ADA, a anunțat deschiderea și disponibilitatea Guvernului Austriei de a oferi în continuare suport Republicii Moldova în domeniile prioritare, în vederea realizării noilor proiecte de dezvoltare și implementării inițiativelor comune.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost prezentate proiectele realizate de MDRC cu suportul ADA, inclusiv evoluția activităților în cadrul proiectului "Dunărea unește".