Prima   -  Presa   -  Noutăți - Invitație pentru mass-media: lansare a proiectului „Aprovizionarea cu apă și canalizare în sudul Moldovei„

Invitație pentru mass-media: lansare a proiectului „Aprovizionarea cu apă și canalizare în sudul Moldovei„

   
27.01.2016   1213 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor vă informează despre organizarea evenimentului de lansare a proiectului Aprovizionarea cu apă și canalizare în sudul Moldovei, inițiat cu suportul financiar al Băncii Germane KfW, joi, 28 ianuarie 2016, în or. Cahul.

Ședința de lansare a proiectului va avea loc cu începere de la ora 11:00, în incinta Consiliului Raional Cahul, et.2, Piața Independenței 2.

Declarațiile de presă se vor face la ora 11:20.

Scopul proiectului este efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea stației de tratare a apei în orașul Cahul și evaluarea posibilității conectării mai multor localități la sistemul existent din raionul Cahul și creșterea accesului la servicii calitative de aprovizionare cu apă și canalizare în r.Cahul.

Pentru asigurarea aranjamentelor logistice, rugăm confirmarea prezenței prin email la adresa:  adrsud@gmail.com  sau la tel. (0241) 2 1151, Eugen Lupașcu, ADR SUD.

Denumirea proiectului: Elaborarea Studiului de Fezabilitate Îmbunătățirea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare din Raionul Cahul.

Acordul în baza căruia se implementează proiectul-Acordul Financiar semnat între Banca KfW și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor  (24 martie 2015)

Bugetul total al proiectului-800 000 euro

Tipul de asistența-Grant

Instituția implementatoare-Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția Dezvoltare Regională Sud

Scopul proiectului: Elaborarea Studiului de Fezabilitate privind construcția stației de tratare a apei potabile, stației de epurare a apelor uzate în or.Cahul, îmbunătățirea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare din raionul Cahul.

Obiectivul de bază al proiectului: Creșterea accesului la servicii calitative de aprovizionare cu apă și canalizare

Activitățile proiectului

1.      Elaborarea Studiului de Fezabilitate privind construcția în or.Cahul Stației de Tratare a Apei Potabile și unei Stații de Epurare a Apelor Uzate;

2.      Analiza oportunității investițiilor capitale din perspectivă socio-economică, financiară și ecologică;

3.      Actualizarea planurilor existente privind modernizarea sistemului de aprovizionare cu apă și de canalizare din Raionul Cahul;

4.      Întocmirea unui Master-Plan privind aprovizionarea cu apă și canalizare a Raionului Cahul;

5.      Evaluarea structurii organizatorico-juridice a companiilor apă-canal și identificarea masurilor de sprijin pentru asigurarea unui management durabil.

Agenda.pdf

Lista_invitailor.pdf