Prima   -  Presa   -  Noutăți - Locuitorii satului Cioburciu au parte de un drum nou

Locuitorii satului Cioburciu au parte de un drum nou

   
17.12.2015   1749 Accesări  

Recent, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reparație capitală a drumului de acces din satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.

Reparația drumului de acces spre satul Cioburciu este o componentă din cadrului proiectului  "Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităților din cursul inferior al râului Nistru, cât și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L-510 R-30 Ștefan Vodă - Talmaza".

În cadrul proiectului este prevăzută reparația capitală a unui sector de drum cu lungimea totală de 2,65 km, dintre care 2,2 km în variantă albă iar în interiorul localității Cioburciu pe un sector de 0,45 km cu îmbrăcăminte rutieră în variantă din beton asfaltic.

Comisia de recepție a fost formată din: reprezentanți ai consiliului Ștefan Vodă, APL I s. Cioburciu, ADR Sud, Administrația de Stat a Drumurilor și  SA Drumuri Căușeni , care au examinat calitatea lucrărilor de construcție și avizele prezentate de către serviciile desconcentrate din teritoriu.

Membrii comisiei au constat că lucrările au fost executate în conformitate cu cerințele prevăzute ale documentelor de proiect și normativelor în vigoare. Totodată, comisia a specificat în calitate de obiective necesitatea finalizării lucrărilor de asfaltare a trotuarelor. Lucrarea respectivă va fi executată după stabilirea condițiilor meteorologice favorabile.

După remedierea obiectivelor specificate, Agenția de Dezvoltare Regională Sud va convoca comisia de recepție finală a obiectului.

Costul total al proiectului constituie 7 493 669 lei, suma respectivă fiind alocată integral din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.