Prima   -  Presa   -  Noutăți - Recepția finală în cadrul proiectului:"Reparația capitală a drumului L510 Ștefan Vodă - Talmaza"

Recepția finală în cadrul proiectului:"Reparația capitală a drumului L510 Ștefan Vodă - Talmaza"

   
16.12.2015   1522 Accesări  

Recent, la Ștefan-Vodă a avut loc recepția finală a lucrărilor din cadrul proiectului "Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităților din cursul inferior al râului Nistru, cât și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L-510 R-30 Ștefan Vodă - Talmaza".

 În cadrul proiectului, de către antreprenorul general SRL "Nou Const" au fost executate lucrări de  reparație a unui sector de drum cu o lungime 16,025 km.

În componența comisiei de recepție au făcut parte: reprezentanți ai consiliului Ștefan Vodă, ADR Sud, Administrația de Stat a Drumurilor și  SA Drumuri Căușeni. Comisia a examinat starea obiectului și modul în care au fost remediate obiecțiile specificate la etapa de recepție la terminarea lucrărilor .

Membrii comisiei au constat că lucrările au fost executate în conformitate cu cerințele prevăzute ale documentelor de proiect și normativelor în vigoare. Comisia a acceptat recepționarea lucrărilor fără obiecții.

Proiectul prevede renovarea a 16,025 km din drumul L510 „Ștefan Vodă - Talmaza", prin care se reduce timpul de deplasare din localitățile Talmaza, Cioburci, Răscăieți și Viișoara spre punctele de trecere a frontierei Palanca, Tudora și Volintiri. Costul total al proiectului este 52 126 mii lei dintre care 50 126 din Fondul Național de Dezvoltare Regională și 2 000mii alocați de către Consiliul Raional Ștefan Vodă.

Talmaza este o localitate din raionul Ștefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă. Populația satului  Talmaza constituie peste 7 250 locuitori. Satul este situat în lunca Nistrului, având și terenuri agricole irigate, îndeletnicirea principală a localnicilor este viticultura.