Prima   -  Presa   -  Noutăți - Leova - atelierului de lucru privind elaborarea capitolului AAC a strategiei locale

Leova - atelierului de lucru privind elaborarea capitolului AAC a strategiei locale

   
25.11.2015   1473 Accesări  

Începând cu data de 20 pînă la 26 noiembrie, la Leova are loc atelierul de lucru privind elaborarea capitolului AAC a strategiei locale pentru implementarea proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale(MSPL) - dezvoltarea sectorului AAC în raionul Leova.

Anterior, la data de 11. 11. 2015 a avut loc ședința nr.1 privind lansarea activităților de actualizare a planurilor locale de dezvoltare a sectorului AAC în șapte localități din raionul Leova, unde în cadrul ședinței, primarii prezenți s-au angajat să formeze grupuri de lucru planificat  în fiecare localitate, conform planului de acțiuni. 

La eveniment au fost prezenți: experți și consultanți GIZ, managerul de proiect, reprezentanți APL I și reprezentanți ADR Sud.

Scopul atelierului de lucru este de a elabora și actualiza planurile locale la capitolul AAC a planului strategic de dezvoltare socio-economică a comunității.

"Planificare strategică integrată la nivel local reprezintă un instrument essential, prin intermediul căruia se stabilesc obiectivele de dezvoltare a localității pe termen scurt și mediu, precum și modalitățile de realizare a acestora. În acest sens, Strategia de dezvoltare social-economică (SDSE) locală constituie cadrul, în care se va realiza dezvoltarea integrată, incluzivă și armonioasă a comunității, iar calitatea vieții locuitorilor se va ameliora pe parcursul implementării acesteia. Acest cadru servește atît intereselor private, cît și celor publice, datorită menținerii și îmbunătățirii elementelor de ordin economic, social și de mediu, de care cetățenii și firmele au nevoie pentru a prospera pe termen lung"-  a menționat Constantin Nunu, Expert national GIZ în planificarea strategică.

În cadrul atelierului, expertul GIZ a facilitat elaborarea planului local în conlucrare cu grupul de lucru, format din cîte 15 persoane pentru fiecare dintre cele 7 localități incluse în proiect.

Dezvoltarea durabilă și descentralizarea administrației publice reprezintă astăzi un obiectiv major al managementului public național, activități chemate să avantajeze o dezvoltare economică și socială echilibrată a localităților, prin utilizarea eficientă a tuturor resurselor (umane, materiale și instituționale) și prin eficientizarea activităților la nivel local.

Strategia este elaborate în corespundere cu abordarea bazată pe drepturile omului (ABDO) și egalitatea de gen.