Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința Comitetului pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud

Ședința Comitetului pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
19.11.2015   1070 Accesări  

19 noiembrie 2015                                                                                                                    or. Cimișlia

Astăzi, în incinta Consiliului Raional Cimișlia, are loc ședința Comitetului pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud, aceasta fiind a treia ședință cu Comitetul pentru Planificare Strategică.

La eveniment sunt prezenți: membrii ai Comitetului pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud, reprezentanți ai APL II din regiune, desemnați de către președinții raioanelor, reprezentanți ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, mediul academic și specialiști Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

"Azi suntem la o nouă etapă  de elaborare a Strategiei  de Dezvoltare Regională cu implicarea experților pe lîngă munca ce s-a făcut deja." a menționat Directorul ADR Sud, Maria Culeșov.

"Este o ședință de lucru în cadrul în care vom elabora obiective și măsuri ce sunt esența unei strategii.  Este a III ședință a Comitetul pentru Planificare Strategică, care aprobă și avizează fiecare etapă în elaborarea SDR. Azi va trebui să elaborăm SRD, pentru a prezenta ulterior la CRD spre aprobare. " a specificat Șefa Secției de planificare strategică și programare, Tatiana Aramă.

Specialiștii Secției planificare strategică și programare ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud  au elaborat o versiune preliminară a obiectivelor și măsurilor în corelare cu obiectivele și măsurile stabilite în Strategia Națională de Dezvoltare Regională 2020.

Astăzi,  membrii Comitetului pentru Planificare din CRD Sud  urmează să pună în discuții obiectivele și măsurile de realizare propuse spre includere în SDR Sud de către ADR Sud.

Printre obiectivele propuse de către ADR sud, sunt:

- Asigurarea accesului populației RDS la servicii publice locale;

- Asigurarea creșterii economii echilibrate și durabile în RDS

- Guvernare eficientă în implementarea politici de Dezvoltare Regională Sud, etc.

Ca rezultat final al ședinței, se dorește completarea listei măsurilor propuse de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu noi măsuri specifice  pentru Regiunea de Dezvoltare Sud, ce vizează Autoritățile Publice Locale de nivel II.

Ședința Comitetului pentru Planificare Strategică în Regiunea de Dezvoltare Sud  are  loc  în conformitate cu decizia Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud nr.1/03 din 11 februarie 2014, cu privire la aprobarea Planului de Acțiuni privind elaborarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud 2020 și întru asigurarea procesului participativ de elaborare a SDR Sud 2020.

La etapa de elaborare a componenții strategice  de SDR Sud 2020, ADR Sud va fi asistată de experți naționali, grație susținerii financiare a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei.