Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comitetul Director Local al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul

Comitetul Director Local al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul

   
19.10.2015   1189 Accesări  

La data de 16 octombrie 2015 în incinta primăriei or. Cahul membrii Comitetului Director Local (CDL) s-au reunit în a doua ședință de lucru pentru a evalua activitățile realizate pentru trimestru II și III al anului 2015 și pentru a planifica activitățile pentru trimestrul IV, ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC) în raionul Cahul".

În cadrul ședinței, membrii Comitetului Director Local au propus modificarea componenței nominale a Comitetului Director. Ca urmare, în calitate de președinte a CDL a fost ales primarul or. Cahul, dnul Nicolai Dandiș, vicepreședinte CDL a fost numit vicepreședintele raionului Cahul, dnul Vlad Cășuneanu, iar secretar al CDL a fost confirmată dna Natalia Culeva, specialist al primăriei or. Cahul.

Un subiect important de pe ordinea de zi a ședinței a vizat includerea comunei Lebedenco în aria de intervenție a proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC) în raionul Cahul". Includerea localității respective se face oportună în contextul semnării acordului de finanțare dintre Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și Agenția de Dezvoltare Elvețiană. Acordul de finanțare prevede alocarea mijloacelor financiare pentru construcția magistralei de apeduct de la stația de pompare a or. Cahul pînă în comuna Lebedenco, precum și a rețelelor interioare de apeduct pentru localitățile Hutulu, Lebedenco și Ursoaia. Membrii CDL au acceptat unanim extinderea activităților proiectului în aria localității Lebedenco.

Printre subiectele discutate a fost și problema identificării managerului de proiect. În cadrul ședinței s-a convenit, că pentru monitorizarea activităților ce țin de construcția infrastructurii prevăzute în proiect, în sarcina administrațiilor locale va fi angajarea managerilor de proiect. Totodată, CDL va coopera împreuna cu Consiliul Raional Cahul în identificarea unui manager de proiect, care va coordona activitățile proiectului sub toate aspectele prevăzute în planul de implementare (planificare regională, cooperare intermunicipală, măsuri investiționale -asistență tehnică și financiară, dezvoltare de capacități, implicare comunitară).

De asemenea, în cadrul ședinței a fost prezentat raportul de activitate pentru trimestrul III, anul 2015, precum și trasarea principalelor sarcini pentru trimestrul următor. Principala sarcină stabilită este inițierea procesului complex de creare a operatorului regional în domeniul AAC.