Prima   -  Presa   -  Noutăți - DRUMUL ȘTEFAN VODÄ‚- TALMAZA, LA ETAPA DE FINALIZARE

DRUMUL ȘTEFAN VODĂ- TALMAZA, LA ETAPA DE FINALIZARE

   
01.10.2015   1213 Accesări  

Astăzi, unu octombrie,  a avut loc vizita de monitorizare  la șantier, în cadrul proiectului " Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităților din cursul inferior al râului Nistru, cât și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L-510 R-30 Ștefan Vodă - Talmaza".

Vizita de monitorizare a fost efectuată de către antreprenorul general SRL "Nou Const",  Andrei Rusnac -responsabil tehnic, Anton Barcari- Consiliul Raional Ștefan-Vodă și reprezentantul ADR Sud Eugen Lupașcu.

În cadrul vizitei a fost evaluat gradul de finalizare a lucrărilor de reconstrucție a drumului L-510 R-30 Ștefan Vodă - Talmaza.  S-a constatat,  că la etapa actuală sunt integral finalizate lucrările de așternere  a îmbrăcămintei din beton asfaltic,  precum și sunt amenajate drumurile laterale. La fel, la etapa de finalizare sunt și lucrările de consolidare a acostamentului  cu piatră spartă.

 

În timpul apropiat urmează ca antreprenorul general să execute lucrări de instalare a indicatoarelor rutiere și a semnelor de dirijare a circulației rutiere.

În cadrul ședinței s-a  stabilit, ca în decada a III-a a lunii octombrie va fi organizată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru obiectul respectiv.

Proiectul prevede renovarea a 16,025 km din drumul L510 „Ștefan Vodă - Talmaza", prin care se va reduce timpul de deplasare din localitățile Talmaza, Cioburci, Răscăieți și Viișoara spre punctele de trecere a frontierei Palanca, Tudora și Volintiri. Costul total al proiectului este 52 126 mii lei.