Prima   -  Presa   -  Noutăți - A fost inițiată procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului

A fost inițiată procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului

   
01.10.2015   997 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor vă informează că a fost inițiată procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru activitatea planificată "Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud".

Zona de management a deșeurilor 3 cuprinde raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Activitatea planificată include colectarea deșeurilor municipale de la toți cetățenii din zona proiectului, realizarea unui depozit regional de deșeuri, o stație de sortare a deșeurilor și o stație de compostare a deșeurilor verzi la Cahul, o stație de sortare a deșeurilor, o stație de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor la Taraclia, o stație de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor la Cania, în raionul Cantemir.

Cererea privind activitatea planificată, precum și Programul de realizare a evaluării impactului asupra mediului pot fi consultate pe pagina web a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, pe pagina web a Agenției de Dezvoltare Regională Sud, sau pe pagina web a proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale .

Comentariile pe marginea documentelor pot fi expediate până la data de 16 octombrie 2015, în scris, la adresa Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, or. Chișinău, str. Cosmonauților, 9, MD 2005, în atenția domnului Victor Caun, șef serviciu management proiecte, Direcția relații cu instituțiile de dezvoltare regională, prin e-mail la adresa victor.caun@mdrc.gov.md sau prin fax la numărul (022) 22 07 58.