Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la proiectele din Regiunea Sud

Vizită de monitorizare la proiectele din Regiunea Sud

   
24.07.2015   1154 Accesări  

Recent, a avut loc vizita de studiu la proiectele ce se derulează în Cahul și anume - „Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat" și "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul".

Directorul direcției de Dezvoltare Regională, MDRC, Valerian Bînzaru, a convocat o ședință cu autoritățile locale din Cahul.  La ședința comună de informare au participat, reprezentanții MDRC, primarul de Cahul, Nicolaie Dandiș, arhitectul șef al or. Cahul, managerul de proiect, antreprenorul general și reprezentanții  ADR Sud. Scopul ședinței a fost cel de informare, de atragere a atenției asupra deficienților parvenite în procesul de desfășurare a lucrărilor, pe identificarea soluțiilor constructive și respectiv conlucrarea cu autoritățile publice locale nou formate.

Ședința din Cahul a fost organizată în cadrul proiectului " Reabilitarea Zonei de Odihnă și Agrement „Lacul Sărat" contribuind dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în regiunea de Dezvoltare Sud și "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul" în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a Regiunii Sud.

Tot atunci, s-a efectuat și vizita de monitorizare la Taraclia, în vederea examinării situației la proiectul " Îmbunătățirea drumului L654 prin intermediul reparației capitale„ care leagă localitățile Ceadîr - Lunga, Corten, r-l Taraclia. S-a constatat că la moment lucrările de construcție sunt realizate integral pe un sector de 1, 5 km, iar sursele financiare alocate pentru anul 2015 (10 mln.lei), au fost valorificate integral de către antreprenorul general. Adițional mai sunt efectuate lucrări în valoare de peste 10 mil.lei.

Proiectele enumerate mai sus sunt incluse în Documentul Unic de Program și sunt  finanțate din sursele FNDR.