Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reparația capitală a drumului Taraclia – Ceadîr Lunga: Vizita la șantier

Reparația capitală a drumului Taraclia – Ceadîr Lunga: Vizita la șantier

   
04.06.2015   1066 Accesări  

Recent, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Sud și specialiștii implicați în proiect, au efectuat o vizită la șantier la drumul regional L654, în vederea monitorizării lucrărilor efectuate. Este vorba de o lucrare de reabilitare prin îmbunătățirea drumului L654 Taraclia - Ceadâr-Lunga,  prin intermediul reparației capitale  a unui sector de 12,4 km, cu o valoare de 44186,07 mii lei, finanțată din bugetul FNDR.

        

Cu acest prilej, Valerian Bînzaru, Director Direcția Generală Dezvoltare Regională, a făcut câteva precizări legate de reabilitarea drumului regional L654: „Lucrările demarează conform planului de lucru. Să ținem cont, că are loc reabilitarea infrastructurii învechite, neintervenindu-se pe acesta  în ultimii 20 de ani, în condițiile în care este un drum util, traficat atât de locuitorii or. Taraclia, cât și de cei de la Ceadâr Lunga".

La momentul actual din cei 12,4 km oferite pentru reparație, au fost reconstruite 3,8 km. În total a fost valorificată o sumă de peste 6 mil. lei.

Ca rezultat al realizării proiectului  se va facilita accesul spre  6 localități, se  vor majora condițiile de mobilitate pentru cetățeni și mărfuri, se vor reduce considerabil  costurile de transport și a duratei de călătorie a  populației, agenților economici și a serviciilor de urgență (ambulanță, pompieri, poliție). Astfel, se vor ameliora relațiile sociale și economice între aceste 2 raioane.

Beneficiarii proiectului numără un număr de peste 100 mii locuitori ai localităților - Taraclia,      s. Corten, s. Valea Perjei, s. Tvardița, or. Ceadâr-Lunga,  s. Copceac.