Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reabilitarea și modernizarea străzii I.Spirin din or. Cahul continuă

Reabilitarea și modernizarea străzii I.Spirin din or. Cahul continuă

   
29.05.2015   1165 Accesări  

Reluarea lucrărilor de construcție a străzii de importanță regională I.Spirin din or. Cahul a fost discutată în data de 27 mai 2015, în cadrul ședinței operative. Aceasta a avut loc în incinta primăriei Cahul cu reprezentanții instituțiilor implicate - Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Autorităților Publice Locale din Cahul, antreprenorul, responsabilul tehnic, inginerul de proiect.

În cadrul vizitei la Cahul, unde se implementează acest proiect s-a discutat despre valorificarea surselor financiare la proiect, respectându-se calitatea în construcții, precum și despre buna execuție a lucrărilor. La fel, au fost discutate diverse aspecte ce țin de modificarea proiectului tehnic - construcția trotuarelor, reparația sistemelor de evacuare a apelor fluviale. La solicitarea Administrației publice locale, s-a decis, ca trotuarele să fie pavate și nu asfaltat, precum era decis anterior.

   

Prin implementarea proiectului de construcție a străzii de importanță regională I.Spirin se urmărește îmbunătățirea infrastructurii regionale și locale de transport, astfel locuitorii orașului să beneficieze de o infrastructură modernă și dezvoltată.

În legătură cu proiectul "Reparația și modernizarea str. I.Spirin din orașul Cahul", care se află în proces de implementare, Valerian Bînzaru, Director Direcția Generală Dezvoltare Regională, s-a adresat antreprenorului: "Insist să urgentați reluarea lucrărilor și să executați acestea în timpul prevăzut în contract." În acest context, antreprenorul general a confirmat că își asumă obligațiile și va relua lucrările la începutul lunii iunie.

Obiectivul general al acestui proiect - drum local reabilitat, ce face legătură cu drumurile naționale precum și eficientizarea transportului de mărfuri și călători în regiunea de Sud, prin îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Lungimea porțiunii de drum în reparație este de 2,6 km iar lucrările au demarat în 2014. Valoarea totală a proiectului depășește 36 mln. lei, sumă acoperită integral din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud va continua monitorizarea, dezvoltarea și implementarea proiectelor privind dezvoltarea infrastructurii zonei Regionale Sud.