Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reabilitarea zonei de odihnă și agrement ”Lacul Sărat„ evoluează spre bun sfîrșit

Reabilitarea zonei de odihnă și agrement ”Lacul Sărat„ evoluează spre bun sfîrșit

   
28.05.2015   1178 Accesări  

27 mai 2015, la Cahul, a avut loc ședința operativă privind derularea proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat", or. Cahul" . La aceasta au participat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Autorităților Publice Locale din Cahul, arhitecți, ingineri, antreprenorul - implicați în proiect. În cadrul ședinței a fost analizată și examinată situația actuală privind buna desfășurare a lucrărilor de reconstrucție a Lacului Sărat.

În urma unei vizite efectuate pe șantier s-a constat că lucrările de construcție au avansat, și sunt realizate în proporție de 60%. Au fost efectuate deja lucrările de betonare a malurilor lacului, precum și lucrările de amenajare a teritoriului (construcția aleilor și trotuarelor).

Antreprenorul și-a luat angajamentul de a finaliza lucrările de amenajare a lacului și a teritoriului adiacent până la sfârșitul lunii iulie a.c.

Valerian Bînzaru, Director Direcția Generală Dezvoltare Regională, s-a arătat mulțumit de evaluarea lucrărilor. "Ceea ce am văzut este impresionant. Vă spun sincer că așteptările mele au fost depășite. Din punctul meu de vedere se lucrează bine. Facem eforturi să finisăm în timp cât mai scurt. Voi fi prezent și la inaugurarea lacului".

         

Apa minerală din zona Lacului Sărat compusă din sulfură de hidrogen și iod, oferă caracteristici unice naturale cu posibilități de reabilitare și tratament ale maladiilor aparatului locomotor, sistemului nervos central și periferic, sistemului cardiovascular, bolilor de piele. Zeci de ani în urmă, mii de turiști din țările CSI vizitau această zonă balneară.

La finalul implementării acestui proiect - reabilitarea zonei Lacul Sărat, locuitorii regiunii Sud vor beneficia de o zonă de agreement unica, de majorarea fluxului de turiști, de o nouă locație cu proprietăți curative, se va spori interesul pentru obiectivele turistice din Regiune și a atractivității zonei pentru investitori.

Reamintim că proiectul privind reabilitarea zonei de odihnă și agrement „Lacul Sărat" din Cahul a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, în anul 2011, iar lucrările de reamenajare au început în luna mai 2012. Investiția fiind de 9 mil. lei. Implementarea acestui proiect va contribui la conservarea, protejarea și îmbunătățirea mediului și va oferi comunității din regiune posibilitatea de a beneficia de condiții de agreement mai bune și calitative.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud  va continua șirul de acțiuni întru reabilitarea și promovarea cât mai intensă a obiectivelor turistice din regiunea Sud.