Prima   -  Presa   -  Noutăți - Au început lucrările seminarului privind elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020

Au început lucrările seminarului privind elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020

   
14.04.2015   1036 Accesări  

Astăzi, 14 aprilie, în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și-au început lucrările seminarul privind elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) 2016-2020.
Pe parcursul a patru zile, 14-17 aprilie, la Chișinău se va afla o misiune de experți din Polonia care vor discuta și vor oferi consultanță MDRC în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020. Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului “Suportul administrației publice locale din Republica Moldova în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020”.
În prima zi de lucru a seminarului, MDRC a fost reprezentat viceministrul Ion Stratulat și Valerian Bînzaru, șeful generale Dezvoltare Regională din cadrul ministerului. Misiunea poloneză a fost reprezentată de șefa delegației, Marta Lesniak, directoarea adjunctă a Departamentului de Coorodonare a Strategiilor și Politicilor de Dezvoltare din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării al Poloniei.
Viceministrul Ion Stratulat și-a exprimat gratitudinea pentru suportul delegației poloneze în elaborarea SNDR 2016-2020 și a menționat faptul că “pentru început este foarte binevenit și util să se facă o evaluare a domeniului dezvoltării regionale pentru a stabili prioritățile de bază pentru noul document”. Totodată, viceministrul a reiterat încă o dată faptul că MDRC “trebuie să devină în Republica Moldova instituția care să coordoneze toate proiectele ce țin de domeniul dezvoltării regionale”.
Marta Lesniak, directoarea adjunctă a Departamentului de Coorodonare a Strategiilor și Politicilor de Dezvoltare din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării al Poloniei a ținut să menționeze despre deschiderea arătată de MDRC pentru această colaborare: “Misiunea de experți polonezi este aici pentru a ajuta MDRC în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020. Suntem siguri că vom avea o colaborarea foarte consistentă, iar noi la rândul nostru vom încerca să vă punem la dispoziție toată experiența și cunoștințele noastre din domeniu”.
Valerian Bînzaru, șeful direcției generale Dezvoltare Regională din cadrul MDRC a mulțumit delegației poloneze pentru colaborare și asistență exprimându-și siguranța că „pe parcursul acestor patru zile de lucru vom găsi răspuns la toate întrebările și problemele legate de procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020”.
Proiectul “Suportul administrației publice locale din Republica Moldova în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020” beneficiază de co-finanțare prin intermediului programului Polish Aid 2015 și are la bază două componente. Prima din ele ține de consultanța experților polonezi în elaborarea SNDR 2016-2020 și va fi constituită din patru activități materializate prin patru vizite de lucru ale experților polonezi în Republica Moldova. A doua etapă va avea drept obiectiv monitorizarea și evaluarea politicii regionale și îmbunătățirea planificării spațiale și va fi constituită dintr-o vizită de lucru a 15 reprezentanți ai MDRC în Polonia, precum și o ședință de evaluare generală a proiectului, care va fi organizată în luna decembrie în Republica Moldova.

14 aprilie 2015
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor