Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Cahul se discută despre Lacul Sărat

La Cahul se discută despre Lacul Sărat

   
26.02.2015   2565 Accesări  

La 25 februarie curent, în orașul Cahul, a avut loc o ședință de lucru în cadrul proiectului ”Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat”. În cadrul ședinței s-a discutat asupra documentației de proiect pentru amenajarea estetică a zonei de odihnă,  volumelor de lucrări  suplimentare identificate în cadrul proiectului cît și  progresul atins în procesul de obținere a dreptului de folosință asupra resurselor de apă minerală.

Participanții la ședință au fost reprezentanții APL de nivel I, arhitectori,ingineri, antreprenorul proiectului cît și reprezentantul ADR Sud.

În cadrul ședinței s-a decis ca primăria Cahul urmează să examineze în cadrul consiliului urbanistic, subiectul privind soluțiile posibile de amenajare a zonei de odihnă și să elaboreze tema de  proiectare pentru a fi prezentată instituției de proiectare care va fi selectată ulterior prin concurs.

Referitor la situația legată de majorarea volumelor de lucrări necesare a fi executate în cadrul proiectului, primăria or. Cahul va asigura realizarea unui act de constatare a volumelor de lucrări suplimentare și va înainta un demers autorului de proiect de a concorda documentația de proiect cu volumele de lucrări necesare de executat. În special se va modifica planșa grafică care prevede construcția aleilor pavate și se va solicita elaborarea devizelor de cheltuieli pentru lucrările suplimentare (atît includere cît și excludere de lucrări).

În cadrul ședinței a fost de asemenea abordat subiectul referitor la obținerea dreptului de folosință a resurselor de apă mineralizată. La moment sunt identificate cîteva variante posibile:

1.transmiterea resurselor de apă minerală în gestiunea primăriei or. Cahul, în cazul în care beneficiarul ar forma o întreprindere curativă;

2. concesionarea resurselor de apă minerală;

3.  crearea unui parteneriat public privat organizat de către beneficiar.

Urmează ca în termeni rezonabili, Primăria or. Cahul să își expună viziunea privind soluționarea problemei referitor la dreptul de utilizare a resurselor de apă minerală.