Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Cahul s-a creat Comitetul Director Local în sectorul de Aprovizionare cu Apă și de Canalizare

La Cahul s-a creat Comitetul Director Local în sectorul de Aprovizionare cu Apă și de Canalizare

   
12.02.2015   2637 Accesări  

12 februarie 2015/ Cahul/ Astăzi, la Cahul a avut loc ședința de constituire a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul de Aprovizionare cu Apă și  Canalizare (AAC) în raionul Cahul.

La ședință au participat șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dnul Valerian Bînzaru, directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov, reprezentanți ai APL de nivel I și II, reprezentanți ai Agenției Ecologice, ai Centrului de Sănătate Publică, reprezentantul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ONG din raionul Cahul.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul AAC Cahul, iar în baza Memorandumului de Înțelegere aprobat la 16 decembrie 2014, de către părțile semnatare,s-a discutat pe marginea textului Regulamentului Comitetului Director Local, care este și Anexă a Memorandumului.

        

Drept urmare, conform regulamentului CDL, au fost aleși președintele CDL - primarul de Cahul, d-nul Petru Burlacu, vicepreședinte CDL  a fost numit primarul de s. Roșu, d-nul Grigore Furtună iar secretarul CDL a fost numită dna Natalia Culev, specialist în cadrul primăriei Cahul.

De asemenea, s-a discutat despre identificarea  desemnării  unui manager local și posibilitatea de finanțare de către părțile implicate a acestuia.

În prima jumătatea a lunii martie, se planifică o ședință unde va fi prezentat raportul de activitate a proiectului MSPL  AAC Cahul pentru trimestru IV al anului 2014.