Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud - suport esențial pentru APL-urile din regiune

ADR Sud - suport esențial pentru APL-urile din regiune

   
11.02.2015   1642 Accesări   1 Comentarii

Cimișlia, 11 februarie 2015/ A doua zi de instruire din modulul II al seminarului „Consolidarea capacităților administrațiilor publice din Republica Moldova, regiunea SUD”.

În prima zi a seminarului, participanții s-au familiarizat cu specificul Apelurilor de Propuneri de Proiecte cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională iar în cea de-a doua zi de instruire, a continuat prezentarea Informației detaliate privind secțiunile Notei Conceptuale a proiectului: metodologia implementării, bugetul, produse și rezultate, efecte multiple ale proiectului. De asemenea, s-au discutat subiectele ce țin de Parteneriat și cooperarea intercomunitară în proiectele  regionale. Èšinem să menționăm că fiecare subiect teoretic prezentat a fost însoțit de lucrări practice asupra ideii de proiect identificată de către participanți. Urmează ca participanții să lucreze asupra ideilor de proiect identificate și prelucrate și a schițelor Notelor Conceptuale elaborate în aceste 2 zile, să le înainteze Autorităților Publice Locale din raioanele pe care le reprezintă ca să le dezvolte pîna la etapa de a le depune pentru Apelul de Propuneri de Proiecte III.

Adelina Cazacu, specialist la Î.M ”Servicii Publice” Cimișlia, ne-a mărturisit că seminarul a fost util din considerentul că ”Am elucidat noțiunile de bază a proiectului și exigențele comisiei de evaluare, deasemenea lucru în echipa este unul foarte bun care fortifică capacitățile atît profesionale cît și umane”.

Ivan Tomșa, Primarul de Sărata Răzeși din raionul Leova a spus că ”seminarul dat este unul la timpul lui, fiindcă dezvoltarea localității depinde în totalmente de descrierea proiectelor calitative, la care, pe parcursul acestor 2 zile am primit consultații necesare și am învățat informație nouă despre scrierea proiectelor, care pe viitor va aduce la dezvoltarea localității. Vă mulțumesc mult pentru acest seminar”.

 Amintim că ciclul de seminare din cadrul proiectului „Consolidarea capacităților administrațiilor publice din Republica Moldova, regiunea SUD” vor continua și în zilele următoare în orașul Căușeni la 12-13 februarie , în data de 16-17 februarie la Cahul, iar 18-19 februarie este preconizat în  Taraclia pentru vorbitorii de limbă rusă.

Menționăm că scopul general al proiectului este de a pregăti APL-urile din Regiunea de Dezvoltare Regională Sud întru scrierea de proiecte eficiente care vor putea fi relevante în cadrul următorului  Apel de Propuneri de Proiecte .