Prima   -  Presa   -  Noutăți - Evaluarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectelor din orașul Cahul

Evaluarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectelor din orașul Cahul

   
31.10.2014   1228 Accesări  

/Cahul/ 29 octombrie 2014/ Monitorizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectelor de importanță regională din orașul Cahul.

În scopul examinării gradului de executare a lucrărilor de construcție, șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), dl Valerian Bînzaru împreună cu specialiștii ADR Sud, au efectuat o vizită de monitorizare la proiectele aflate în curs de implementare din sursele FNDR (Fondul Național de Dezvoltare Regională) în raionul Cahul și anume: „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sarat din or. Cahul" și "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. V. Spirin din or. Cahul".

În urma examinării lucrărilor efectuate, în cadrul proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sarat din or. Cahul",  s-au constatat abateri semnificative în execuție de la documentația tehnică a proiectului.  Aceste abateri țin de realizarea unor categorii de lucrări care sunt planificate pentru alte etape ulterioare și care la moment nu sunt reflectate în materialele grafice ale proiectului. De asemenea nu este respectată tehnologia de consolidare a taluzurilor.

Întru clarificarea și identificarea unor soluții optime, șeful DGDR a convocat o ședință, cu participarea antreprenorului, beneficiarului și a autorității de implementare - ADR Sud, în urma căreia s-a decis inadmiterea continuării lucrărilor cu încălcările menționate. Urmează ca beneficiarul să decidă asupra calității lucrărilor de betonare efectuate și în caz de necesitate va iniția un proces de modificare a proiectului cu o ulterioară coordonare cu Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor (SSVEPC), reluarea lucrărilor fiind posibilă doar după coordonarea tehnologiei.

În cadrul monitorizării proiectului  " Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. V. Spirin din or. Cahul" a fost evaluat volumul de lucrări efectuate pînă în prezent dar și constatarea necesității pauzei tehnologice în legătură cu condițiile nefavorabile ale mediului pe parcursul perioadei rece a anului.

Pentru proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sarat din or. Cahul", în anul 2014 s-au alocat 3 mln lei, iar costul total al proiectului constituie 12 119,40 mii lei.

Referitor la proiectul " Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. V. Spirin din or. Cahul", pentru anul 2014 s-au alocat 3 mln lei, costul total al proiectul fiind de 46 821.5 mii lei.