Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de lucru privind aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cantemir

Vizită de lucru privind aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cantemir

   
30.10.2014   1187 Accesări  

/Cantemir/28 octombrie 2014/ Vizită de lucru a specialiștilor ADR Sud în comun cu experții GIZ  în raionul Cantemir.

Specialiștii ADR Sud în comun cu experții GIZ în domeniul AAC, au efectuat o vizită de lucru în r-nul Cantemir, în contextul analizei oportunităților de alimentare cu apă a localităților din r-nul Leova prin intermediul rețelelor din r-nul Cantemir.

Posibilitatea dată este analizată de către experții GIZ în cadrul elaborării Studiului de Fezabilitate privind extinderea serviciilor de alimentare cu apă în interiorul r-nului Leova.

La ședință, care a avut loc  în incinta Consiliului Raional Cantemir, au participat reprezentanți ai Direcției Dezvoltare teritorială și regională din cadrul consiliului raional, primăriei or. Cantemir și directorul „Apă-Canal” Cantemir. În cadrul ședinței s-a discutat master planul și draftul strategiei raionului Cantemir cu privire la alimentarea cu apă a localităților raionului, cu posibilitatea de extindere către localitățile învecinate din raionul Leova, cît și despre capacitatea operatorului orășenesc de a gestiona rețelele noi create. De asemenea, în cadrul vizitei a fost vizitată stația de captare a apei brute, stația de pompare primară, stația de tratare a apei, care au fost recent renovate prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Austriece (ADA).

Datele recepționate în cadrul ședinței de lucru și a vizitelor din teritoriu vor fi utilizate de către experții GIZ în cadrul elaborării Studiului de Fezabilitate privind extinderea serviciilor de alimentare cu apă în interiorul r-nului Leova.