Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud va semna un memorandum de colaboarare cu ADR Sud - Muntenia

ADR Sud va semna un memorandum de colaboarare cu ADR Sud - Muntenia

   
28.10.2014   2399 Accesări  

Regiunea de Dezvoltare  Sud/27 octombrie 2014 / O delegație din România, condusă de președintele Consiliului Județean Prahova, dl Mircea Cosma, au efectuat o vizită de lucru în incinta ADR Sud, împreună cu directorul ADR Sud - Muntenia, dl Liviu Mușat.

                        

La ședință au participat reprezentanți ai APL de nivelurile I și II, ai CJ Prahova  și  ADR Sud-Muntenia, mass-media regională și specialiștii ADR Sud.

În debutul evenimentului, dl Mircea Cosma și-a arătat disponibilitatea de colaborare cu ADR Sud, ”ca instituție regională, care ar trebui să  transforme orașul Cimișlia într-un centru de dezvoltare al întregii regiuni . Am organizat această întîlnire  ca să cunoașteți regiunile din punct de vedere tehnic. Vrem să vă împărtășim experiența noastră, fondurile europene care urmează să le accesați să le puteți gestiona, conform necesităților voastre", a menționat Mircea Cosma.

În cadrul ședinței comune, directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov și Liviu Mușat, director al ADR Sud-Muntenia, și-au împărtășit  experiența de realizare a politicii de dezvoltare regională. Directorul ADR Sud a descris procesul de identificare și realizare a proiectelor de dezvoltare regională, rolul și funcțiile CRD Sud,  precum și mecanismul de finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională. La rîndul său, dl Liviu Dragnea, a relatat despre statutul, rolul și atribuțiile instituției pe care o conduce. Astfel, directorul ADR Sud-Muntenia, a declarat că "prin accesul la fondul national,  ADR Sud a  obținut o experiență de atragere și gestionare a banilor; experiență pe care nu am avut-o noi, deoarece  instituția noastră a fost creată pentru  a gestiona fonduri europene, PHARE - spre exemplu."

În final, reprezentanții ADR Sud și ADR Sud - Muntenia, au identificat posibilități de colaborare, de extindere a relațiilor, prin semnarea ulterioară a  unui memorandum de colaborare între  Agenții. În  decembrie curent, reprezentanții ADR Sud urmează să întreprindă o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Sud - Muntenia.