Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectele finanțate de către Guvernul Germaniei în Regiunea Sud, monitorizate de Departamentul de Construcții al GIZ

Proiectele finanțate de către Guvernul Germaniei în Regiunea Sud, monitorizate de Departamentul de Construcții al GIZ

   
27.10.2014   1481 Accesări  

Cimișlia, 24 octombrie 2014. Reprezentanți ai Departamentului de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au efectuat o vizită de monitorizare în Regiunea de Dzvoltare Sud.

Reprezentanți ai  Departamentul de Construcții al GIZ împreună cu specialiștii ADR Sud și șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională, în cadrul MDRC, Sergiu Cecan, au examinat documentația proiectelor finanțate de Guvernul Germaniei realizate în Regiunea de Dezvoltare Sud și au analizat aspectele ce vizează realizarea proiectelor de dezvoltare regional prin cooperarea moldo-germană.

Reprezentanții GIZ au analizat  procedura de implementare a proiectului Aprovizionarea cu apa potabilă a locuitorilor s. Roșu,r. Cahul,   au evaluat  gradul de pregătire a documentelor și modul  de organizare a achizițiilor  publice pentru proiectele Construcția sistemului de canalizare în s. Roșu cu conectarea la sistemul de canalizare a or. Cahul  și  Reabilitarea stației de tratare a apei în or. Cahul.

Vizitele  de monitorizare au avut loc în  regiunile de dezvoltare Nord, Centru și Sud ale țării în perioada 22-25 octombrie. Reprezentanții GIZ urmează să se întrunească în cadrul unei reuniuni de totalizare, pentru asigurarea calității lucrărilor în cadrul proiectelor de dezvoltare regională realizate în Republica Moldova, cu suport financiar din partea Guvernului Germaniei.