Prima   -  Presa   -  Noutăți - Regiunea Sud are cele mai bune concepte de proiecte în domeniul de aprovizionare cu apă și de canalizare

Regiunea Sud are cele mai bune concepte de proiecte în domeniul de aprovizionare cu apă și de canalizare

   
09.10.2014   1384 Accesări  

 

Regiunea de Dezvoltare Sud/ 8 octombrie 2014/Vizitarea operatorilor economici responsabili de gestionarea serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare(AAC), de către experții GIZ.

  În perioada 8-13 octombrie curent, un grup de experți GIZ , vor efectua vizite în localitățile beneficiare de proiecte investiționale în domeniul de AAC. Scopul vizitelor este de a îmbunătăți conceptele de proiect posibile (CPP), prin intermediul chestionarelor, privind activitatea  operatorilor economici responsabili de gestionarea serviciilor  AAC.

Astfel, la data de 8 octombrie, un grup de experți GIZ, specialiști ai ADR Sud, operatori în domeniu, reprezentanți ai APL I și II, s- au întrunit în ședințe de lucru în sediile APÄ‚ - Canal Leova și Cimișlia. În cadrul ședințelor au fost analizate datele colectate, au fost completate CPP-le, precum și s-au realizat vizite în teritoriu, în localitățile beneficiare de proiecte în AAC.

Experții GIZ vor continua vizitarea  operatorilor economici responsabili  de AAC din localitățile Cantemir, Cahul - la 9 octombrie; Căușeni, Ștefan Vodă - 10 octombrie; Basarabeasca, Taraclia - 13 octombrie curent.

De menționat, experții au început vizitele din Regiunea Sud, deoarece CPP-le propuse sînt cele mai calitative, atît din punct de vedere tehnic, cît și documentar.