Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiecte de dezvoltare regională în Regiunea Sud - evaluarea situației pe șantier

Proiecte de dezvoltare regională în Regiunea Sud - evaluarea situației pe șantier

   
01.09.2014   1286 Accesări  

 

Regiunea de Dezvoltare Sud/29 august 2014/ În cadrul vizitei de monitorizare la proiectul "Construcția apeductului magistral Leova-Hănăsenii Noi-Filipeni-Romanovca",  a fost examinată posibilitatea de a construi rezervoarele de apă.  În satul Romanovca a fost identificat terenul și obținută coordonarea serviciilor desconcentrate, privind amplasarea rezervorului de apă. Urmează ca autorul de proiect să opereze modificările de rigoare la documentația tehnică.

În localitatea Filipeni, pe terenul destinat construcției rezervoarelor de apă, sînt amplasate două obiective, care urmează să fie demolate. În sarcina autorităților locale a fost pusă soluționarea  problemei pînă la 5 septembrie curent, prin demolarea construcțiilor existente, care va permite reluarea lucrărilor.

Specialiștii ADR Sud  au efectuat o vizită și la proiectul "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională-str. I. Spirin, or.Cahul". La moment,  se efectuau lucrări de frizare a stratului de asfalt, plombare a gropilor și curățirea fîntînilor de canalizare. Lucrările decurg conform graficului, durata proiectului este de 14 luni, lucrările fiind începute la 11 august curent.