Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lansarea lucrărilor de reconstrucție în orașul Cahul

Lansarea lucrărilor de reconstrucție în orașul Cahul

   
12.08.2014   1423 Accesări  

Cahul/11 august 2014/ Lansarea lucrărilor de reconstrucție a străzii Spirin din orașul Cahul.

 La 11 august a fost dat startul reabilitării străzii Spirin în prezența oficialilor din Administrația Publică Locală și Centrală, reprezentanților ADR Sud și a aleșilor locali.

„Reconstruind acest drum urmează să beneficieze cetățenii orașului Cahul, agenții economici care transportă mărfuri și proprietari de autoturisme. Aduc felicitări tuturor cahulenilor, celor ce vor tranzita orașul Cahul. Nu vom mai avea mașini cu încărcătura mare prin centrul orașului dar vom avea drumul de ocolire - strada Spirin, punct de conexiune a drumurilor naționale" a declarat domnul Petru Burlacu, primarul orașului Cahul.

În total, vor fi reparați 2,6 km de drum cu trotuarele aferente. Strada Spirin reprezintă o cale de ocolire a orașului Cahul care oferă acces autoturismelor și autocamioanelor spre direcțiile or. Taraclia și or. Vulcănești.

„Dacă nu era insistența persoanelor care stau alături, probabil că nu era să fie aprobat acest proiect. Avem foarte multe proiecte înaintate. Din cele 8 proiecte care se implementează acum de ADR Sud, 4 sunt în raionul Cahul" a precizat Maria Culeșov, director ADR Sud.

Costul total al proiectului "Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - str. I. Spirin din or. Cahul" este de 46,821 mln lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru anul 2014 fiind alocate 3 mln lei.