Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția antreprenorilor!

În atenția antreprenorilor!

   
07.08.2014   1167 Accesări  

Toate oportunitățile de finanțare a afacerilor în Moldova, pe un singur site.

O platformă online, care cuprinde toate oportunitățile de finanțare a afacerilor în Moldova, a fost lansată recent de Guvern. Pagina web www.finantare.gov.md vine să îmbunătățească transparența finanțării externe pentru dezvoltarea sectorului privat, dar și să faciliteze accesul antreprenorilor la finanțare, consolidând informația, care până în prezent era fragmentată pe diferite resurse guvernamentale și uneori incompletă.

Mai multe consultări în cadrul Consiliului Economic al prim-ministrului cu reprezentanți ai mediului de afaceri au relevat accesul la finanțare drept una din principalele probleme în calea dezvoltării sectorului privat. Resursele financiare atrase de Guvernul Republicii Moldova de la diferiți parteneri de dezvoltare ai țării pentru finanțarea directă a afacerilor contribuie la rezolvarea acestei probleme, se menționează într-un comunicat.

Pagina web www.finantare.gov.md are drept scop îmbunătățirea transparenței finanțării externe pentru dezvoltarea sectorului privat, dar și să faciliteze accesul antreprenorilor la finanțare, consolidând informația, care până în prezent era fragmentată pe diferite resurse guvernamentale și uneori incompletă.

Portalul reprezintă o bază de date on-line cu opțiune de căutare și sortare ușor de utilizat, astfel încât agenții economici să poată identifica schema optimă de finanțare a afacerii lor, în funcție de domeniul în care activează și obiectivele de dezvoltare a afacerii lor. Informația dată urmează să fie actualizată, în funcție de resursele noi disponibile. Această pagină web va fi un modul separat al platformei guvernamentale existente  www.amp.gov.md.

Crearea acestui portal a fost susținută de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Corporația Financiară Internațională.