Prima   -  Presa   -  Noutăți - Monitorizarea procesului de lucru în raionul Leova

Monitorizarea procesului de lucru în raionul Leova

   
06.08.2014   1149 Accesări  

6 august 2014/ Leova/ Mersul lucrărilor în cadrul a două proiecte din raionul  Leova.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, reprezentată de dna director, Maria Culeșov, împreună cu specialiștii Agenției, președintele raionului Leova, șeful direcției economie și șeful secției construcții au discutat în cadrul unei ședințe restrînse de lucru, despre impedimentele apărute în cadrul a două proiecte din raionul Leova și metodele de soluționare a acestora.

În cadrul ședinței, s-a menționat că traseul apeductului magistral Filipeni - Romanovca, este construit integral și constituie 8829 m. Pentru cel de-al doilea proiect, construcția drumului Sărățica Nouă-Tomaiul Nou, continuă lucrările de pregătire a traseului, defrișarea tufarilor și a arbuștilor, precum și inițierea lucrărilor de terasament.

Directorul ADR Sud, a atenționat asupra necesităților trasării repetate a axei drumului, în conformitate cu recomandările stabilite de către autorul proiectului cît și a urgentării efectuării modificărilor de proiect care țin de reproiectarea unui sector de drum cu lungimea de aproximativ 800 metri.

Costul total al proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Hănăsenii Noi-Filipeni-Romanovca constituie  9,983 mln lei, costul proiectului "Construcția drumului local Sărățica Nouă-Tomaiul Nou, rl. Leova" constituie 10,476 mln lei, din Fondul Național de Dezvoltare Regională.