Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de producție pentru specialiștii în comunicare ai ADR-urilor

Atelier de producție pentru specialiștii în comunicare ai ADR-urilor

   
23.07.2014   1283 Accesări  

Specialiștii în comunicare și managementul proiectelor ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Centru și Sud au participat la 21-22 iulie 2014 la un atelier de producție, la care au elaborat conceptul unei campanii naționale de comunicare despre dezvoltarea regională. Exercițiul a fost facilitat și sprijinit financiar de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

Sesiunea de instruire a debutat cu prezentarea etapelor care trebuie parcurse, pentru a ajunge de la decizia de a desfășura o campanie la ciorne, idei, slogane la spoturi, pliante sau promovare on-line, îmbinate armonios, pentru a schimba comportamente și atitudini.

„Acest gen de exercițiu vine să stimuleze comunicarea reciprocă, la nivel intra și interregional. Totodată, au fost lansate idei de promovare a conceptului de dezvoltare regională", relatează expertul în comunicare Dorin Constantin Todosi, unul din instructori.

La rândul său, producătorul Dumitru Marian, afirmă: „Participanții au învățat să utilizeze instrumente cruciale în comunicare, să își organizeze ideile, astfel încât obiectivul de campanie să fie transpus în spoturi, filmulețe sau alte modalități de promovare."

„Am învățat cum să stabilim prioritățile unei campanii, în funcție de publicul-țintă și de beneficiarii proiectului. A fost o lecție utilă de comunicare.", susține ofițerul de presă al MDRC, Ecaterina Grigorean.

În cadrul atelierului, participanții au exersat asupra elaborării briefului unor spoturi video. În baza activităților practice, a fost elaborat un brief unic de promovare a dezvoltării regionale, ca politică care apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană. De asemenea, comunicatorii și specialiștii în  managementul proiectelor au elaborat concepte de campanie în audiovizual, presa scrisă și internet. Urmează ca ideile  prezentate în cadrul atelierului să fie colectate și ajustate, astfel ca pînă la sfîrșitul anului 2014 să fie elaborat un brief de promovare a  dezvoltării regionale, finanțat de Uniunea Europeană.

Prin asemenea sesiuni de formare, proiectul GIZ își propune să contribuie la creșterea capacităților partenerilor săi - Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiilor de Dezvoltare Regională - de a coordona și de a monitoriza procesul de dezvoltare regională. 

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.