Prima   -  Presa   -  Noutăți - Evaluarea situației pe șantier în cadrul proiectului „Renovarea drumului L-510 Ștefan Vodă – Talmaza„

Evaluarea situației pe șantier în cadrul proiectului „Renovarea drumului L-510 Ștefan Vodă – Talmaza„

   
17.07.2014   1240 Accesări  

16 iulie 2014/ Talmaza , r-n Ștefan Vodă/Vizită de monitorizare a proiectului renovarea drumului L-510 Ștefan Vodă - Talmaza.

Șeful Secției management proiecte din cadrul ADR Sud, Eugen Lupașcu,  șeful Direcției Relații cu Instituțiile de Dezvoltare Regională în cadrul  MDRC, Sergiu Cecan, supraveghetorul tehnic Andrei Rusnac, reprezentantul Inspecției de Stat în Construcții, au întreprins o vizită de lucru pe șantierul de renovare a drumului L 510.

 În cadrul vizitei a fost examinat mersul lucrărilor de construcție a drumului. Pînă la moment au fost executate lucrări pe un sector de 10 km din 16.025 planificați, de asemenea a fost finalizată construcția trotuarelor în localitatea Talmaza. De asemenea, au fost  identificate și analizate dificultățile apărute în procesul de executare.

Discuțiile s-au axat pe necesitatea identificării unei soluții tehnice pentru construcția îmbrăcămintei rutiere în localitate, deoarece stratul de asfalt existent nu corespunde parametrilor de calitate admisibili, urmînd ca proiectantul să identifice soluții optime.

La moment mijloacele financiare alocate pentru anul 2014 pentru proiectul dat, 14 mil lei, sunt valorificate integral.

Costul proiectului „Impulsionarea dezvoltării social - economice a localitățiilor din cursul inferior a rîului Nistru cît a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L - 510 Ștefan Vodă - Talmaza", este de 49 850 480 lei, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, fiind alocate 41 849 800 lei.