Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la proiectele în derulare din raionul Leova

Vizită de monitorizare la proiectele în derulare din raionul Leova

   
08.07.2014   1375 Accesări  

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud și  specialiștii secției Management proiecte, au efectuat o vizită la proiectele "Construcția drumului local Sărățica Nouă-Tomaiul Nou" și "Construcția apeductului magistral Leova-Hănăsenii Noi-Filipeni-Romanovca".

În prima parte a vizitei a fost evaluată situția în cadrul proiectului "Construcția drumului local Sărățica Nouă-Tomaiul Nou". În implementarea proiectului dat au intervenit dificultăți, deoarece drumul a fost proiectat pe unele sectoare care intersectează loturi agricole private.  În acest context, administația locală  și-a asumat angajamentul de a obține acordul proprietarilor în utilizarea terenului pentru construcția drumului.  Institutul de proiectare Î.S."Iprocom", actualmente operază modificări în proiectul de execuție și odată cu aceasta ar putea începe lucrările de construcție a drumului.

              

În a doua parte  a vizitei, a fost examinat  mersul lucrărilor  în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Hănăsenii Noi-Filipeni-Romanovca". Lucrările pe proiectul dat  au fost inițiate  la 4 iulie curent și  către 7 iulie, au fost executate lucrări de montare a țevilor de apeduct pe un sector de 500 metri (din 8800 metri).

Lucrările decurg în termenii stabiliți, iar pînă la 20 iulie se preconizează   finalizarea montării țevilor. Astfel ca în perioada următoare să fie construite rezervoarele din localitățile Filipeni și Romanovca.

Vizita s-a încheiat cu o ședință în incinta CR Leova, în cadrul căreia a fost evaluată situația pe proiectele date și au fost identificate acțiuni comune ce urmează a fi întreprinse  de ADR Sud și de Consiliul Raional Leova.            

Reiterăm, "Construcția apeductului magistral Leova-Hănăseni Noi-Filipeni-Romanovca" este finanțată din fondul Național pentru Dezvoltare Regională și are un buget de 9 983 110,0 lei, iar "Construcția drumului local Sărățica Nouă -Tomaiul Nou"  are un buget de 10 476 850,0 lei și  la fel  este finanțată  din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.