Prima   -  Presa   -  Noutăți - Eforturi comune în scopul elaborării Strategiei de Dezvoltare Social - Economică a raionului Leova

Eforturi comune în scopul elaborării Strategiei de Dezvoltare Social - Economică a raionului Leova

   
20.06.2014   2334 Accesări  

 

Leova/20 iunie 2014

 Atelier de lucru pe marginea elaborării capitolului Aprovizionare cu Apă și  Canalizare în cadrul Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Leova.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai APL I și  II,  Î.M Apă-Canal",  șeful  adjunct al Direcției generale de dezvoltare regională, în cadrul MDRC, Igor Malai, experți și consultanți oferiți  de GIZ, specialiștii ADR Sud.

 În deschiderea atelierului, reprezentantul MDRC, dl Igor Malai a declarat că   elaborarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Leova,este  necesară și  stringentă. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu experții GIZ, vă oferă  tot suportul ca acestă Strategie  să fie  elaborată, să fie realizabilă, dar  metodele și mecanismele trebuie elaborate în comun cu APL din raion, ca să realizăm prevederile capitolului ce ține de Aprovizionare cu Apă și Canalizare. Acest capitol  trebuie să fie real, realizabil și realizat. Agenda activităților în această direcție  trebuie intensificată, să ne întrunim conform unui grafic întocmit, sistematizat prin care vom elabora, dar  și realiza  capitolul ce ține de AAC".

Participanții la atelier s-au întrunit în grupuri de lucru, în cadrul cărora au exersat  asupra elaborării analizei SWOT și identificarea obiectivelor, fiind ghidați în acest proces de către specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

De asemenea, în cadrul atelierului participanții s-au familiarizat cu scopul și etapele de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică, precum și cu obiectivele naționale și regionale ale sectorului de Aprovizionare cu Apă și Canalizare.

 În finalul activității,  au fost prezentate rezultatele activităților în grup, au fost identificate schimbările din sectorul AAC, s-au stabilit acțiunile care urmează a fi întreprinse, astfel încît SDSE a raionului Leova să fie elaborate către luna septembrie a anului curent .