Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Cahul a fost lansată caravana „Europa pentru fiecare„

La Cahul a fost lansată caravana „Europa pentru fiecare„

   
30.04.2014   1160 Accesări  

În contextul liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană, în țară a fost lansată campania de informare a cetățenilor ”Europa pentru fiecare”. Evenimentul a fost lansat astăzi, 30 aprilie 2014, la Cahul. Astfel, în centrul orașului a fost instalat un cort de informare a cahulenilor, dar și a oaspeților orașului. În cadrul activităților de comunicare se oferă informații  ample despre liberalizarea regimului  de vize, despre ce înseamnă cu adevărat procesul de integrare europeană și ce beneficii va aduce el pentru cetățenii Republicii Moldova.

Iar în incinta Consiliului Raional Cahul au loc dezbateri între reprezentanții autorităților publice locale și reprezentanții guvernului cu privire la procesul de integrare europeană, Acordul de Asociere ce include și crearea Zonei de Liber Schimb cu UE.

Caravana urmează să treacă pe la Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu" și Centrul „Pro-Europa" din Cahul  unde se vor desfășura dezbateri pe teme de integrare europeană cu participarea autorităților locale, studenților și a reprezentanților societății civile.

Caravana "Europa pentru fiecare" este un proiect realizat de autoritățile de la Chișinău cu susținerea Uniunii Europene și urmează să ajungă prin toate orașele țării.