Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reprezentanții APL și-au consolidat cunoștințele în dezvoltare regională

Reprezentanții APL și-au consolidat cunoștințele în dezvoltare regională

   
15.04.2014   1329 Accesări  

                

Academia de Administrare Publică, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), continuă instruirea personalului din autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II cu genericul „DEZVOLTAREA REGIONALÄ‚"Astfel, în perioada 07 - 11 aprilie 2014,  a fost   organizat cel de-al doilea curs cu același generic.

Conținutul cursului de dezvoltare profesională  s-a axat pe:

  • aprofundarea, actualizarea cunoștințelor privindcadrul legal și instituțional al dezvoltării regionale;
  • dezvoltarea abilitățilordevalorificare a experienței europene în domeniul dezvoltării regionale, planificare și analiză regională, implementare, monitorizare și evaluare a politicilor în domeniu;
  • modelarea atitudinilorderesponsabilizare în utilizarea resurselor și instrumentelor dezvoltării regionale.

La instruire au participat reprezentanți ai APL de nivelul I și II, iar din cadrul ADR Sud, specialistul în planificare strategică și programare, Valentina Musteață.

Participanții au fost familiarizați cu cadrul conceptual al Monitorizării & Evaluării dezvoltării regionale, precum și cu funcționalitatea  Parteneriatului Public Privat, ca instrument al managementului regional.

În cadrul sesiunilor de informare, au fost abordate și subiecte ce țin de aplicarea recomandărilor internaționale, privind dezvoltarea durabilă integrată în planificarea și implementarea politicilor de dezvoltare regională naționale, precum și modelul actual de dezvoltare regională integrată a Uniunii Europene.

Reiterăm, instruirea personalului din APL de nivelurile I și II, are loc în cadrul parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), avînd drept scop sporirea competențelor teoretice și practice, privind dezvoltarea regională.