Prima   -  Presa   -  Noutăți - Încep lecțiile tematice în școli din cadrul campaniei Apă de calitate la TINE în localitate

Încep lecțiile tematice în școli din cadrul campaniei Apă de calitate la TINE în localitate

   
14.03.2014   1848 Accesări  

                   

Cahul/13 martie 2014/

 S-au întrunit în ședință membrii grupului de lucru care vor asigura organizarea orelor tematice în instituțiile educaționale preuniversitare din raionul Cahul. În cadrul campaniei vor fi desfășurate 70 ore tematice în 47 instituții, grupul-țintă fiind elevii claselor VII-VIII. Grupul de lucru este constituit din 11 persoane, reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică Cahul, Agenției Ecologice Cahul, Direcției Învățământ Cahul, ÎM Apă-Canal Cahul, cât și profesori, profesioniști în domeniul biologiei și geografiei din diferite localități și clustere ale raionului Cahul. În cadrul ședinței au fost discutate aspectele-cheie ale lecției ecologice, care are ca scop să transmită copiilor necesitatea consumului de apă potabilă și beneficiile sistemelor moderne de alimentare cu apă, a fost pus în discuție designul activităților instructive, s-a început elaborarea unui proiect didactic comun care va sta la baza lecțiilor cu copiii din toate localitățile. Subiectele ce urmează a fi abordate în cadrul lecțiilor ecologice sunt:

  • rolul apei potabile în viața omului
  • sursele de apă și caracteristica lor
  • ce este un sistem eficient de alimentare cu apă potabilă
  • drumul apei "sursă - consumator-sursă"
  •  sursele de poluare a apelor
  • drepturile fundamentale ale omului, dreptul la sănătate și rolul consumului de apă potabilă în acest sens;
  • protecția mediului ambiant, necesitatea unei atitudini grijulii față de resursele naturale
  • cum să îngrijim fântânile și izvoarele din care consumăm apă

Acestea sunt principalele blocuri informative ale lecțiilor ecologice. Toți membrii grupului de lucru urmează în timp de câteva zile să colecteze cât mai multe informații la subiectele abordate, să aducă materiale pentru activități interactive, teste, filme, propuneri pentru experimente și alte metode de lucru care vor integra proiectul didactic. La ședința următoare va fi discutat graficul de organizare a lecțiilor, aprobat de DÎ Cahul, astfel încât spre finele lunii martie să înceapă campania lecțiilor tematice în școlile raionului.