Prima   -  Presa   -  Noutăți - Club de presă la tema dezvoltării regionale, desfășurat la Cimișlia

Club de presă la tema dezvoltării regionale, desfășurat la Cimișlia

   
12.03.2014   2509 Accesări  

                         

Cimișlia/11 martie 2014/Club de presă la tema dezvoltării regionale/

 La clubul de presă au fost prezenți jurnaliști ai instituțiilor mass-media locală și regională din raioanele Regiunii Sud, manageri ai proiectelor de dezvoltare regională, directorul ADR Sud, Maria Culeșov, șeful secției management proiecte în cadrul ADR Sud, Eugen Lupașcu.

În calitatea sa de moderator, directorul executiv al API, Petru Macovei, a menționat că "această activitate are menirea de a ajuta Agențiile de Dezvoltare Regională  și  Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în comunicarea cu mass-media, în special; insistăm să fie o interacțiune între mass-media  și ADR-uri, deoarece feed-back-ul l nu este întotdeauna cel care ni-l dorim".

Managerii de proiect prezenți, au fost:

  • Ion Veste - managerul proiectului "Construcția drumului de acces spre casa - muzeu "Alexei Mateevici", din s. Zaim , r.Căușeni";
  • Vera Ciuchitu - manager în cadrul proiectului "Turismul sportiv în promovarea imaginii regiunii-Construcția complexului Sportiv Căușeni";
  • Vasile Tocaru - managerul proiectului "Construcția drumului de acces Codreni - Sagaidacul Nou"

Discuția s-a axat pe succesele, dar și impedimentele apărute în implementarea proiectelor de dezvoltare regională, impactul proiectelor finalizate asupra comunității, dar și dacă investițiile au răspuns așteptărilor. Astfel, dl Ion Veste, a menționat creșterea considerabilă a numărului de turiști care vizitează  muzeul "Alexei Mateevici". La fel și complexul sportiv Căușeni,  "și-a atins scopul în calitatea sa de centru sportiv regional", a declarat dna Vera Ciuchitu.

În încheiere, directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov, a sugerat  jurnaliștilor "să monitorizeze situația și după finalizarea proiectelor, care  este atitudinea beneficiarilor și situația bunurilor transmise deja către beneficiari. Această monitorizare ar asigura și o durabilitate, ar face oamenii mai conștienți și responsabili, în unele cazuri".

Dl Ilie Gluh, reporter RadioMoldova, a subliniat că presa nu doar trebuie să informeze, dar și să modeleze atitudini și comportamente ale cetățenilor, prin informația oferită.

 "Clubul de presă " a permis participanților să identifice scopuri și priorități  comune, care odată atinse, ar aduce beneficii întregii comunități.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", din sursele oferite de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Proiectul este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.