Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședința de lucru în vederea organzării și planificării activităților în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara"

Ședința de lucru în vederea organzării și planificării activităților în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara"

   
06.03.2014   1810 Accesări  

                    

Pentru implementarea proiectului "Construcția apeductului  magistral Leova-Iargara" , Guvernul Germaniei a alocat 2,5 mln euro, care ar putea fi valorificați pentru construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă a r-lui Leova.În acest context, este nevoie de a efectua un șir de activități,  care prevăd actualizarea Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Leova, pe domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, cît și elaborarea unui studiu de fezabilitate.

La ședință au participat șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională, în cadrul MDRC, Valerian Bînzaru, președintele Consiliului Raional Leova, dna Efrosinia Grețu, reprezentanți ai ADR Sud, primari din localitățile raionului, experți GIZ, specialiști în cadrul Consiliului Raional Leova.

În cadrul reuniunii a fost prezentat planul de acțiuni, a fost distribuit chestionarul pentru colectarea datelor pentru actualizarea SDSE și elaborarea studiului de fezabilitate.

P.Panuș, reprezentant al echipei de experți GIZ, a explicat în detalii caracterul informațiilor solicitate, modalitățile de completare a chestionarului, dar și a răspuns la mai multe întrebări, parvenite de la cei prezenți.

Valerian Bînzaru, directorul DGDR, a reiterat că "de activismul și de implicarea responsabilă a Consiliului Raional Leova și a primarilor, depinde operativitatea elaborării documentelor strategice necesare. Atît Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cît și ADR Sud, vor acorda suportul necesar în vederea diminuării termenilor de elaborare a documentelor", a specificat Valerian Bînzaru.

Președintele raionului Leova, dna Efrosinia Grețu a ținut să mulțumească celor prezenți pentru receptivitate, echipei GIZ pentru suportul acordat, iar ADR Sud și MDRC pentru colaborare și rezultate.

Începînd cu săptămîna viitoare, va fi inițiat procesul de colectare a datelor, conform recomandărilor făcute de experții GIZ.