Prima   -  Presa   -  Noutăți - Informare și instruire a agricultorilor din Regiunea Sud

Informare și instruire a agricultorilor din Regiunea Sud

   
03.03.2014   1777 Accesări  

              

Cimișlia 28 februarie 2014, membrii rețelei de socializare sud a femeilor ce activează în agricultură din raioanele Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Cantemir, Căușeni, Ștefan Vodă și Taraclia s-au întrunit la un seminar de instruire.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud,  în colaborare cu ONG Contact Cahul, au organizat un seminar de instruire privind accesul la finanțe.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții diferitor firme și gospodării țărănești, care activează în sectorul agricol, precum și specialiști  ai Consiliilor Raionale . Seminarul a fost moderat de către Cojocaru Adrian, expert în cadrul ACED și Mihai Cucereanu, consultant în cadrul programului de  Dezvoltare Comunitară, CONTACT CAHUL. Cei prezenți au fost instruiți cum să elaboreze un business plan în scopul atragerii finanțării, dar și despre:

  • sursele de finanțare și principiile de activitate a băncilor;
  • proiectele de finanțare și asistență tehnică;
  • proiectul ACED (Competitivitatea Agricolă si Dezvoltarea Întreprinderilor);
  • Agroconect.md în calitate de platformă pentru schimb de cunoștințe în domeniul agricol.

Participanții la eveniment au avut oportunitatea de a face și un schimb de experiență, odată reuniți din întreaga regiune, dar și au găsit răspunsuri la mai multe întrebări legate de gestionarea domeniului agriculturii.