Prima   -  Presa   -  Noutăți - Politica de dezvoltare regională în contextul Politicii Regionale Europene

Politica de dezvoltare regională în contextul Politicii Regionale Europene

   
21.01.2014   1587 Accesări  

 

     

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a desfășurat masa rotundă  "Politica de dezvoltare regională în contextul Politicii Regionale Europene".

Scopul evenimentului a fost de a reuni factorii de decizie din cadrul ministerelor sectoriale, dar și din cadrul altor Autorități Publice Centrale, ce sunt responsabile de asigurarea coordonării implementării politicilor de dezvoltare la nivel central.

Masa rotundă organizată a avut drept obiectiv unificarea eforturilor comune ale administrațiilor publice centrale pentru realizarea politicilor sectoriale ce se intersectează, sau care au tangență cu politica de dezvoltare regională promovată și realizată de MDRC.

Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a menționat că în contextul cerințelor impuse de UE, precum și în baza experiențelor prezentate de experții străini, este necesar de a crea o rețea interinstituțională, capabilă să conlucreze eficient cu alte instituții de ramură în vederea atingerii obiectivelor stabilite de documentele strategice.

 În cadrul reuniunii, au fost purtate discuții privind mecanismele aplicabile în Republica Moldova în vederea concentrării resurselor disponibile, și posibile de a fi atrase, pentru a asigura un cadru de dezvoltare general eficient si durabil. De asemenea, participanții au identificat punctele tangențiale promovate de fiecare instituție publică centrală cu cele realizate de MDRC, prin intermediul politicii de dezvoltare regională.  

Totodată, participanții au aprobat necesitatea elaborării și promovării mecanismelor de conlucrare, schimbului de experiență, informații, metodologii aplicate etc.