Prima   -  Presa   -  Noutăți - Analiza situației curente și de perspectivă la Lacul Sărat

Analiza situației curente și de perspectivă la Lacul Sărat

   
04.01.2014   1788 Accesări  

 

    

La data de 3 ianuarie, în incinta ADR Sud  a avut loc ședința grupului de lucru în vederea  evaluării situației privind lucrările realizate în cadrul proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement "Lacul Sărat", or.Cahul".

Șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională, dl Valerian Bînzaru, a declarat că "implementarea acestui proiect decurge anevoios din mai multe motive: și proiectul tehnic a fost necalitativ, și antreprenorul general nu s-a implicat suficient în procesul de remediere a daunelor provocate de inundații, lăsînd aceste obligații pe seama beneficiarului, și calamitățile din august au complicat și mai mult situația. De aceea este necesar să ne concentrăm eforturile ca acest proiect să fie finalizat în termenii stabiliți, adică în 2014, indiferent de orice circumstanțe."

În cadrul reuniunii s-au identificat acțiunile ce vor fi intreprinse după stabilirea condițiilor climaterice favorabile . Astfel au fost desemnate sarcini clare atît pentru primăria or. Cahul, cît și pentru antreprenor și specialiștii  ADR Sud. Urmează ca primăria or. Cahul să elaboreze studiul de fezabilitate pînă la data de 3 februarie 2014, apoi în comun cu autorii studiului de fezabilitate și specialiștii din cadrul Ministerului Mediului, să stabilească  data de desfășurare a concursului, pentru  atribuirea dreptului de folosință asupra sectorului de subsol.

Proiectantul va elabora recomandările privind remedierea daunelor produse de inundații, precum și  devizul de cheltuieli pentru executarea lucrărilor de remediere a pagubelor.

 Astfel, în cadrul ședinței au fost stabilite acțiunile imediat următoare după stabilizarea condițiilor meteo, așa încît lucrările să fie executate calitativ și la timp.