Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția Administrațiilor Publice Locale de nivelurile I și II!

În atenția Administrațiilor Publice Locale de nivelurile I și II!

   
03.12.2013   1160 Accesări  

Programele Regionale Sectoriale reprezintă un instrument operațional în planificarea regională cu menirea de a spori capacitatea APL în elaborarea proiectelor regionale durabile și să creeze condiții pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în domeniile de Eficiența Energetică a Clădirilor Publice, respectîndu-se conformitatea acestora cu politicile sectoriale, practicile existente și cadrul strategic relevant.

Programele Regionale pentru sectorul Eficiența Energetică a Clădirilor Publice, va contribui la realizarea la nivel regional a obiectivului național stabilit în Programul Național pentru Eficiență Energetică 2010-2020 și în Planul Național de Acțiuni în domeniul Eficienței Energetice pentru anii 2013-2015. În vederea atingerii prezentului obiectiv a fost elaborat un Plan de Acțiuni ca parte componentă a prezentului document, în baza căruia vor fi identificate clădirile prioritare pentru renovare. În același timp, detalierea planificării până la nivel de raion va oferi informații pentru Programele locale de eficiență energetică care trebuie să fie elaborate de către autoritățile publice locale.

Activitățile din cadrul PRS se vor axa pe fortificarea procesului de planificare și programare sectorială la nivel regional în vederea creării unui sistem regional de identificare a unor concepte de proiecte posibile prioritare cu potențial maxim de eficientizare a consumului de energie. Acest lucru va duce la optimizarea investițiilor și elaborarea proiectelor durabile în sectorul eficienței energetice (EE) în clădirile publice din regiunile de dezvoltare.

          Tot odată, Vă informăm că ședința  de consultare publică  în  Regiunea de Dezvoltare Sud, va avea loc la data de  -  17 decembrie 2013. Locul de desfășurare a ședințelor de consultare publică -or.Cimișlia, restaurant ”Moldova”, str M.Eminescu 44A, ora 10.00.

Propunerile D-stră, le puteți expedia specialistului în planificare strategică și programare - Alexandru Sîrbu, la  e-mail-ul adrsud@gmail.com  sau la tel 0241 2 11 50

Program Regional în Eficiență Energetică pentru Regiunea de Dezvoltare Sud