Prima   -  Presa   -  Noutăți - Schimb de experiență în dezvoltarea regională între Moldova și Romînia

Schimb de experiență în dezvoltarea regională între Moldova și Romînia

   
28.11.2013   1246 Accesări  

 

 

                                     

În perioada 24 -27 noiembrie 2013Regiunea Vest a României,  a fost gazda forumului comun România-Republica Moldova cu tema „Cooperare în dezvoltare regională". Forumul a avut loc în Timișoara - la City Business Center . 

Delegația Republicii Moldova, invitată să participe la forum a fost condusă de domnul Liviu OBOROC - Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova. Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți a trei regiuni de dezvoltare (Sud, Centru și Nord):doamna Efrosinia GREÈšU - președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Suddomnul Vasile BÂTCÄ‚ - vicepreședintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Centru și domnul Ion PAREA - vicepreședintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Nord, dar și reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională din aceste regiuni, precum și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Regiunea Vest  a României, a fost reprezentată în cadrul forumului de domnul Sorin FRUNZÄ‚VERDE,  care a prezidat întâlnirea în calitatea sa de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest ,prin membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, prin exponenți ai administrației publice locale și ai mediului de afaceri din regiune, prin reprezentanți ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, precum și prin reprezentanți ai universităților din regiune.

Regiunea Vest, a prezentat delegației Republicii Moldova aspecte referitoare la dezvoltarea regională și experiența României în această privință - experiență materializată în proiecte implementate cu finanțare europeană nerambursabilă.