Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizita oficialilor polonezi în Regiunea Sud

Vizita oficialilor polonezi în Regiunea Sud

   
20.11.2013   1247 Accesări  

O delegație din Polonia a venit în țara noastră pentru a consolida colaborarea bilaterală în domeniul dezvoltării regionale. Membrii delegației sunt funcționari ai Ministerului Dezvoltării  Regionale din Polonia,  care  au  avut întrevederi cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) din țara noastră, au  vizitat  Regiunea de Dezvoltare Sud, inclusiv proiecte de dezvoltare regională în derulare.

În cadrul dialogului de la MDRC, principalele subiecte  discutate au fost: noile instrumente în politicile de dezvoltare regională, experiența Poloniei în selectarea proiectelor de infrastructură, evaluarea proiectelor implementate în țara noastră și proiectele pentru anul 2014.

Astfel , la data de 19 noiembrie, oficialii polonezi au vizitat Regiunea de Dezvoltare Sud. Scopul vizitei a fost familiarizarea cu procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea Sud. În cadrul evenimentului, au   fost organizate vizite la patru proiecte în implementare, din  regiune:

  • Centrul de tineret și sport Căușeni;
  • Drumul de acces spre casa-muzeu "Alexei Mateevici" din Zaim, rl Căușeni;
  • Drumul de acces Porumbrei-Sagaidacul Nou;
  • Drumul de acces Codreni- Sagaidacul Nou.

Delegația poloneză a apreciat înalt eforturile în vederea realizării obiectivelor strategice de dezvoltare, întreprinse în Regiunea Sud. Au rămas impresionați de grandoarea Complexului Sportiv Căușeni, dar și de obiectivele de cultură și turism vizitate - Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din or. Căușeni și Casa-muzeu "Alexei Mateevici" din s. Zaim.  

În final, oficialii polonezi au vizitat și drumurile în construcție, și au convenit cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și cu specialiștii ADR Sud, asupra intensificării schimbului de experiență dintre Ministerul Dezvoltării Regionale al Poloniei și ADR - urile din Republica Moldova.