Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministrul Marcel Răducan în vizită de lucru la Leova

Ministrul Marcel Răducan în vizită de lucru la Leova

   
19.11.2013   1097 Accesări  

Leova, 19 noiembrie 2013

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova. În cadrul vizitei, oficialul a avut o întrevedere cu  primari, consilieri locali și raionali, specialiști ai diverselor domenii, antreprenori , dar și cetățeni de rînd. Marcel Răducan a oferit mai multe detalii despre dezvoltarea regională ca domeniu relativ nou, dar care va aduce beneficii atît raionului Leova, cît și întregii țări. Cei prezenți au adresat mai multe întrebări legate de domeniul construcțiilor, precum ar fi: respectarea  planurilor urbanistice generale, procedurile de achiziții în cadrul proiectelor  investiționale, suprafața terenurilor aferente blocurilor locative, ș.a.

Referitor la podul regional, care ar lega Leova cu jud.Vaslui, ministrul a specificat, că "de aceasta se ține cont, pentru aceasta se optează, dar cei mai convingători veți fi Dumneavoastră, argumentînd necesitatea lui. Asemenea pod există la Ungheni, la Cantemir - dar de cale ferată, și vom face tot posibilul pentru a edifica unul  și la Leova". Dna Efrosinia Grețu, președinte al raionului Leova a menționat, că "prin construcția acestui pod, se va atinge încă un obiectiv al dezvoltării regionale, căci pentru asta optează și raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca și Cimișlia".

Astfel, întîlnirea cu  cetățenii Leovei a fost una productivă și eficientă, iar dezvoltarea regională recunoscută ca un domeniu nou, dar viabil și de perspectivă,  în Regiunea Sud.