Prima   -  Presa   -  Noutăți - A demarat campania „Cimișlia-oraș curat, colectăm deșeurile separat„

A demarat campania „Cimișlia-oraș curat, colectăm deșeurile separat„

   
16.10.2013   1217 Accesări  

Colaboarea Agenției de Dezvoltare Regională Sud cu Corpul Păcii,  începută în anul 2012,  aduce noi viziuni , dar și realizări în Dezvoltarea Regională Sud. ADR Sud a obținut finanțare în valoare de 40 351 lei, prin intermediul Programului de Granturi Mici al Corpului Păcii SUA în Moldova, pentru implementarea proiectului  cu titlul: „CIMIȘLIA - ORAȘ CURAT,  COLECTÄ‚M DEȘEURILE SEPARAT".  

Scopul proiectului este de a organiza o campanie de conștientizare a populației din orașul Cimișlia despre importanța colectării selective a deșeurilor, pentru creșterea nivelului de cultură ecologică a cetățenilor.  Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității mediului ambiant și a sănătății populației din orașul Cimișlia. 

Activitățile - cheie care au demarat în luna septembrie, cadrul proiectului sînt:

  • Achiziționarea pubelelor colorate, din plastic pentru școlile din or.Cimișlia;
  • Achiziționarea și dotarea școlilor cu saci menajeri "eco";
  • Organizarea trainningu-rilor și concursurilor pentru elevi;
  • Organizarea campaniei de conștientizare prin mass-media.

Campania a demarat cu informarea elevilor despre  necesitatea și importanța reciclării deșeurilor produse de fiecare om zilnic. Informația prezentată a fost adaptată la particularitățile de vîrstă ale elevilor- clasele primare și ciclul gimnazial. Copiii s-au implicat activ, au definit cu exactitate "reciclarea" ca fenomen și ca importanță, aducînd exemple elocvente din viața cotidiană. ONG-ul "Tineri pentru tineri" a făcut materiale promoționale foarte ingenioase pe care le-am  distribuit elevilor.

Impresiile și activismul elevilor, ne - au  convins  de faptul că și ei tind și doresc să schimbe lucrurile, chiar începînd de la ei, devenind un exemplu pentru comunitate.