Prima   -  Presa   -  Noutăți - CIMIȘLIA ORAȘ CURAT – COLECTÄ‚M DEȘEURILE SEPARAT!

CIMIȘLIA ORAȘ CURAT – COLECTÄ‚M DEȘEURILE SEPARAT!

   
13.06.2013   2550 Accesări  

Colaboarea Agenției de Dezvoltare Regională Sud cu Corpul Păcii,  începută în anul 2012,  aduce noi viziuni , dar și realizări în Dezvoltarea Regională Sud. ADR Sud a obținut finanțare în valoare de 40 351 lei, prin intermediul Programului de Granturi Mici al Corpului Păcii SUA în Moldova, pentru implementarea proiectului  cu titlul: „CIMIȘLIA ORAȘ CURAT - COLECTÄ‚M DEȘEURILE SEPARAT".

            

Scopul proiectului este de a organiza o campanie de conștientizare a populației din orașul Cimișlia despre importanța colectării selective a deșeurilor, pentru creșterea nivelului de cultură ecologică a cetățenilor.  Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității mediului ambiant și a sănătății populației din orașul Cimișlia.

Obiectivele specifice:

- De a contribui la îmbunătățirea comportamentului ecologic adecvat al populației din orașul Cimișlia.

- Creșterea gradului de reciclare și de valorificare a deșeurilor colectate selectiv.

                 

     Prin proiectul propus, dorim să contribuim substanțial, la pregătirea practică a individului și a comunității în vederea implementării principiilor managementului integrat al deșeurilor municipale și anume: prin informare, instruire și consultare privind colectarea separată, transportarea, prelucrarea și folosirea bunurilor ce conțin materiale reciclate.

Impactul așteptat al proiectului:

  • Îmbunătățirea calității mediului ambiant, reducerea numărului  bolilor infecțioase;
  •   Educarea  comportamentului ecologic;
  • Asigurarea platformei necesare pentru crearea mecanismului de reciclare, valorificare a deșeurilor colectate selectiv;
  • Armonizarea cu eforturile comunității la nivel mondial, de reducere a consumului de energie (reciclarea plasticului) și reducerea efectului încălzirii globale;
  • Dezvoltarea afacerilor în domeniul reciclării deșeurilor.

 

  •                                                       
  •