Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în cadrul proiectelor implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud

Vizită de monitorizare în cadrul proiectelor implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
16.05.2013   1580 Accesări  

La data de 3 mai, directorul Direcției Generale Dezvoltare Regională din cadrul MDRC, d-l Valerian Bînzaru, împreună cu reprezentanții ADR Sud, a efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectelor aflate în curs de implementare în RDS. În cadrul vizitei la proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat" din or.Cahul,  a avut loc o ședință de lucru cu scopul de a examina dificultățile apărute în procesul implementării proiectului, și identificarea soluțiilor posibile în ce privește sursa de aprovizionare cu apă curativă a Lacului Sărat. La ședință au participat  reprezentanții Ministerului Mediului, Primăriei or.Cahul, AGEOM, președintele raionului Cahul.

               

 De asemenea, pe parcursul zilei au efectuat vizită și la proiectul  „Construcția drumului de acces Dimitrova - Acui". Directorul DGDR, d-l Valerian Bînzaru a remarcat  lacunele depistate în procesul execuției lucrărilor (așternerea necalitativa a stratului superior de pietriș pe unele sectoare ). Antreprenorul a garantat înlăturarea acestor neajunsuri și convocarea comisiei pentru recepție la finisarea  lucrărilor, pînă la data de 30 mai.

              

Vizita de monitorizare a fost încheiată prin examinarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Construcția drumului Codreni-Sagaidacul-Nou". A fost apreciat ritmul accelerat cu care se execută lucrările de construcție. În urma discuțiilor cu antreprenorul, s-a constatat că lucrările ar putea fi  finalizate pînă la sfîrșitul anului curent.