Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sediu renovat pentru Î.M. ,,Apă-Canal„ Cahul

Sediu renovat pentru Î.M. ,,Apă-Canal„ Cahul

   
25.02.2013   1817 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul organizează evenimentul de prezentare a  investițiilor pentru optimizarea capacităților operaționale ale I.M. Apă-Canal Cahul.

Evenimentul va avea loc la data pe 1 martie 2013 în Cahul, Piața Independenței, cu începere la ora 11.00.

Eforturile de dezvoltare a capacităților prestatorului de servicii reprezintă o componentă esențială a unui proiect-pilot implementat de ADR Sud, în parteneriat și cu sprijinul financiar al Agenției de Cooperare Internaționale a Germaniei (GIZ).

Reprezentanții mass-media sunt invitați să participe. 


Proiectul-Pilot  ,,Îmbunătățirea managementului operațional prestatorului de serviciu ,,Apă - Canal" Cahul este finanțat din fondurile adiționale ale GIZ Moldova și a prevăzut reparația blocurilor dispecerat și cel ingineresc, reutilarea acestora prin procurarea de mobilier, echipament IT, echipamente de protecție pentru angajați. De asemenea, proiectul a mai prevăzut procurarea de echipamente speciale: mașină de intervenție și avarii, mașină de asenizare și mini-excavator.

Proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud cu suportul GIZ Moldova, costul total ajungând la 3555427.5 lei. 

Întreprinderea municipală ,,Apă-Canal" Cahul urmează să devină instituție model, tehnicile de prestare a serviciilor publice putând fi prealuate de toate instituțiile de profil din țară. Activitățile realizate vin să susțină procesul de regionalizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare.